Att återuppleva en bok – ett litterärt samtal med avstamp i projektet Stockholm läser
  • 13 maj kl 11:30-12:15, Stora Nygatan 7

Arrangör: Författarcentrum i Öst

Under 20 år har projektet Stockholm läser fått stockholmare att återupptäcka många favoritböcker. Gun-Britt Sundström, Alejandro Leiva Wenger och Lena Andersson är tre författare vars böcker valts ut till Stockholm Läser. Nu möts de i ett litterärt samtal om att återuppleva böcker som sjunkit in i glömskan i konkurrens med nyutkommen litteratur.

Vilka böcker återvänder de själva till? Hur förhåller de sig till böcker som de skrev för länge sedan? Varmt välkommen till ett samtal om läsning och böckers livslängd, modererat av Mats Almegård, journalist och kritiker.

Deltagare:
Alejandro Leiva Wenger, författare och dramatiker. Debuterade 2001 med novellsamlingen Till vår ära, som är årets Stockholm läser-bok.
Gun-Britt Sundström, författare, kritiker och översättare. Debuterade 1966 och har gett ut sexton böcker. För Lydia utkom första gången 1973 och valdes till Stockholm läser 2019.
Lena Andersson, författare, filosof och debattör. Debuterade 1999 med Var det bra så som valdes till Stockholm Läser 2013. Mats Almegård är journalist och kritiker som främst skriver och gör radio om litteratur och musik.