Att läsa Lars Noréns dagböcker
  • 5 december kl 18:00-19:00, Stora Nygatan 7

Varmt välkomna till ett samtal mellan Ingela Olsson, skådespelare och Sara Abdollahi, litteraturkritiker, om att läsa dramatikern Lars Noréns dagböcker.

110 kr. I priset ingår dryck.

Under kvällen kommer det huvudsakliga fokuset att ligga på den senaste En dramatikers dagbok 20192020.

21 november 2019
Jag vet inte om jag skall sluta arbeta, om jag skall betrakta mitt arbete som avslutat. Tanken, som jag knappt vågar tänka, skrämmer mig. Jag säger till mig själv att jag kanske borde ta ett uppehåll, sluta försöka, men också det är skrämmande. Om jag ger mig bort från det som har styrt mitt liv vet jag inte om jag återkommer eller vem jag kommer att bli.

Lars Norén (1944–2021) var en av Sveriges internationellt mest kända dramatiker. Hans pjäser spelas på scener runtom i världen, TV-uppsättningarna ses av miljontals tittare, och en ny Norénpjäs har ofta varit ett allmänt samtalsämne.

Ingela Olsson, är skådespelare och med Dramatens fasta ensemble. Hon har medverkat i många uppsättningar, varav tre av Lars Norén.

Sara Abdollahi, är litteraturkritiker och är redaktionsmedlem på SITE. Hon har också varit chefredaktör för tidningen Författaren.

Missa inte Ingela Olsson i Så enkel är kärleken (av Lars Norén) som spelas på Maximteatern till och med 3 december. https://www.maximteatern.com/forestallningar/sa-enkel-ar-karleken/