INSTÄLLT Boksamtal med Negar Naseh om boken En handfull vind
  • 8 november kl 18:00-19:00, Stora Nygatan 7

Detta samtal är tyvärr INSTÄLLT.

Varmt välkomna till ett boksamtal med Negar Naseh om den nya boken En handfull vind. Samtalet leds av Greta Schüldt, journalist.

Biljett: 80kr, dryck ingår.

En handfull vind är en roman om kamp och flykt, om sårbarhet och samhörighet.

På en balkong i Teheran sitter Minou och hennes son Nima och väntar. Det är hösten 1978, hon är gravid och på gatan nedanför har revolutionen tagit fart. Två år senare är Shahen störtad, och i landsflykt i Panama kämpar han för att dölja sin sjukdom för såväl omvärlden som för sina närmaste. Under förberedelserna för sitt sista stora framträdande, en intervju med den brittiske journalisten David Frost, börjar fasaden rämna. Revolutionens dyningar omformar alla som kommer i dess väg.

Ett halvt liv senare i Sverige irrar Minous familj fortfarande i spillrorna av det som varit, det som kunde ha varit och det som blev. När hon en dag får bud om att hennes mamma ligger för döden bestämmer hon sig för att återvända till Iran.

Negar Naseh debuterade som författare 2014 med Under all denna vinter. 2016 utkom hennes andra roman De fördrivna. Hon bor i Uppsala och arbetar även som läkare.

Greta Schüldt är journalist och reporter på DN Kultur.