Boksamtal om Ärvda Svar med Ida Hult
  • 25 november kl 00:00-00:00

Torsdagen 25 november kl.17.00

Välkommen på boksamtal med Ida Hult.

Gamla sanningar, slitna ord och redan tänkta tankar som håller oss fast – när allt vi vill är att röra oss. I Ärvda svar riktar etnologen Ida Hult sin skarpa  blick mot den ordinära världens organisationer och det som sker i vardagen på jobbet. Luddiga visioner, tvättade budskap och jargong som får oss att checka ut mentalt och slå på autopiloten. Allt det där vi fyller våra dagar med utan att det tar oss närmare det vi egentligen vill ha.

 

 

Ida Hult är etnolog, strateg och tänkare, med en bakgrund som entreprenör och föreläsare. Hon har haft ledande roller på, och strategiska uppdrag för bland annat Ikea, If, Ericsson och Arla Foods och länge drivit frågor om nytänkande omvärldsanalys och framtidsfrågor. Hennes målsättning är att fler organisationer (och individer!) ska bli förkloka, fantasifulla och förberedda.

Ida Hult har läst journalistik vid Missouri School of Journalism och är utbildad etnolog vid Lunds universitet. År 2006 grundade hon Sveriges första etnologiska konsultbyrå, Trendethnography, och efter det har uppdragen varit många. Ida har bland annat arbetat för Inter Ikea Systems som äger konceptet Ikea, varumärket och det strategiska landskapet. Som ansvarig för deras så kallade foresight attention-makers  har hon utmanat, stresstestat och överraskat det långsiktiga affärsperspektivet och den globala strategin. Hon har även uppdrag som Nordic Head of Insight på försäkringsbolaget If och tidigare som rådgivare och styrelseledamot för bolag som SEB, E.On, Carlsberg, HSB och Svenska institutet.

I dagarna släpps Ida Hults bok Ärvda svar – om en framtid bortom gamla sanningar, slitna ord och redan tänkta tankar.