Boksignering med Lena Risberg utomhus!
  • 12 juni kl 00:00-00:00

Lördagen 12 juni kl.13.00 – 15.00

Den 8 juni släpper södermalmsbon Lena Risberg sin debutroman Mord, det är mord. I centrum för handlingen står en bostadsrättsförening där en illa omtyckt granne hittas död. Det ser ut att ha varit en olycka men bästa väninnorna Ninni och Bim tror annorlunda – de misstänker att en mördare går lös!  

Drömmen om att skriva en bok har funnits länge. Men tiden att skriva och bokens innehåll har inte funnits förrän våren 2020. Under många och långa promenader växte handlingen till feelgood-deckaren Mord, det är mord fram.

Att boken skulle utspela sig i en bostadsrättsförening stod dock klart tidigt.

”Jag har slagits av hur vanligt det är med lite gnissel av och till mellan grannar. När man pratar med vänner och bekanta har alla ungefär samma upplevelser. Det mest kända problemet är väl kanske torktumlarluddet som inte tas bort från filtret”, säger författaren och Södermalmsbon Lena Risberg.

Huvudpersonerna i boken, Bim och Ninni, är två kvinnor i 50-60-årsåldern. De ser tillbaka på händelser i livet samtidigt som de kastar sig in som amatördetektiver för att lösa mordet på en illa omtyckt granne.

”Jag blandar och ger lite i boken”, berättar Lena. ”Jag älskar min stadsdel Södermalm och vill bjuda på både historiska tillbakablickar och händelser i nutid. Mitt stora matintresse speglas också i boken”.

Lena är uppväxt i södermiljöer och redan i 5-årsåldern satt hon ofta och åt glass på den anrika söderkrogen Kvarnen.

”Före eller efter en Hammarbymatch tog pappa med mig dit. Jag satt storögt och lyssnade på snacket som inte alltid var barntillåtet. Kända söderprofiler som filmregissören Janne Halldoff och skådespelaren Bonzo satt runt bordet”. Lenas pappa, Lennart Risberg var proffsboxare och en tvättäkta söderkis.

”Att göra bokdebut vid 60 års ålder känns också fantastiskt kul. Det är väl ett tydligt bevis på att det aldrig är för sent att uppfylla sina drömmar”, säger Lena som redan skrivit klart uppföljaren till Mord, det är mord och som siktar på en trilogi till att börja med.