Utomhussignering med Caroline Cabot-Julkalendern genom tiderna
  • 28 november kl 00:00-00:00

Lördagen 28/11 kl.12.00 – 13.00

Den första december varje år drar den igång. En berättelse i tjugofyra delar som pågår hela vägen fram till julafton. Ett drama som inte bara håller sig inom ramarna för tv-rutan, utan spiller över i vilda diskussioner i sociala medier, i tidningar, på skolgården och på arbetsplatsen: julkalendern!

Med sina många år i tablån har det här programmet blivit ett av de äldsta i Sveriges Televisions historia. År 2020 fyller julkalendern 60 år, och det måste firas.

I boken Julkalendern genom tiderna får du följa med på en resa bland tv-kalendrar genom tiderna, hela vägen från starten 1960 fram till idag. En nostalgitripp genom varje julkalenders handling, kryddad med kuriosa och kommentarer från kreatörerna själva.  Nästan femtio samlade röster från manusförfattare, skådespelare, regissörer, illustratörer, kompositörer och svansoperatörer som svarar på frågorna vi alla ställer oss. För vem styrde egentligen robotsvansarna på katterna i Pelle Svanslös? Hur gick det till när Selmas saga skapade stickningsfeber i hela landet? Och spökar det på Greveholms slott – på riktigt?

Caroline Cabot är frilansande kommunikatör och journalist med lång erfarenhet inom barnlitteratur och kultur. Hon har bland annat arbetat med Sveriges Radio, barnboksfestivalen Litteralund, Astrid Lindgrens Värld och en rad podcasts. År 2018 drev hon podden Nördarnas Jul – en julkalender om julkalendrar som med sina 24 avsnitt om 24 olika julkalendrar blev starten för den här boken.

 

Välkommen till Gamla stans bokhandel 28 november kl. 14-15.

Caroline berättar om sin vurm för julkalendern, tävla i julkalenderkunskap och vinn ett ex av boken!

Vi bjuder såklart på julstämning, pepparkakor och glögg!