Eleonora von Essen och Åsa Hellberg i boksamtal om systerskap
  • 10 oktober kl 17:00-18:00, Gamla stans bokhandel

Välkommen på boksamtal mellan Eleonora von Essen och Åsa Hellberg på temat systerskap, med anledning av Eleonoras nysläppta roman Systrar oavsett.

Eleonora von Essens skönlitterära debut Systrar oavsett är en allvarlig och samtidigt komisk roman som djupdyker i relationer, de man föds in i och de man väljer själv.

Leona har vuxit upp i en okonventionell familj med en sexterapeut till mamma och fyra syskon. Systrarna Mini och Tintin har alltid varit hennes trygghet och tillsammans har de skapat ett ogenomträngligt kraftfält. De delar sorg och glädje och alla viktiga beslut tillsammans.

Men när Leona drabbas av sitt livs största smärta ställs systerskapet på prov. Bortträngda minnen flyter upp till ytan och Leona ifrågasätter sig själv och den relation hon alltid satt främst. Vem är hon utan sina systrar? Hindrar systrarna henne från att hitta sin egen väg? Och varför har hon alltid känt sig utanför?

Eleonora von Essen är en svensk matskribent och kokboksförfattare. Hon är dotter till journalisten och prästen Bo Söderberg samt författaren Anna Wahlgren, och är nummer åtta i moderns barnaskara på nio. Systrar oavsett är hennes skönlitterära debut.

Åsa Hellberg, född i Fjällbacka, är aktuell med boken Inte utan min syster, en dramatisk roman baserad på kvinnoöden i den egna släkten; om förra seklets kvinnor som vill ha rätten att välja sina liv.