Författarsamtal med Jonas Karlsson om boken “Regnmannen”
  • 7 maj kl 00:00-00:00

Den 7 maj kl 18.00 kommer Jonas Karlsson till Gamla stans bokhandel. Kom och hör Jonas berätta om sin senaste bok Regnmannen i samtal med Christian Manfred som modererar.

Om boken

Regnmannen handlar om Ingmar som är pensionerad regissör, änkeman sedan en tid. Han lever lite desillusionerat men har nu återfått glädjen i tillvaron på egen hand genom att ägna tiden åt sin frus rosenträdgård. Sommaren är ovanligt het, det var väldigt länge sedan det regnade och rosorna behöver vatten. På baksidan av huset, gömd bland sly och ogräs, hittar Ingmar en gammal rostig kran som visar sig ha oväntade egenskaper.

Om Jonas Karlsson

Jonas Karlsson är född 1971 och bosatt i Stockholm. Han är verksam som skådespelare, dramatiker och författare. Han har medverkat i en rad långfilmer – Livet är en schlager, Hans och hennes, Detaljer, Miffo, Offside och Cockpit för att nämna några – och spelat både Gustav III och August Strindberg i tv-serier.

Han har även ingått i en rad teateruppsättningar, har bland annat gjort Hamlet inför dansk publik, och tillhör Dramatens fasta ensemble. Hans pjäser Nattpromenad och Mellanrum har båda satts upp på Stockholms Stadsteater.

Jonas debuterade 2007 som författare med novellsamlingen Det andra målet. Hans andra novellsamling heter Den perfekte vännen (2009) och den tredje Spelreglerna (2011). Hans böcker finns översatta till flera språk och novellen Rummet är såld till och utkommer i elva länder, däribland Storbritannien, USA, Ryssland och Kina. Vintern 2013 kom berättelsen God jul. Kortromanen Jag är en tjuv utkom 2015.