Författarsamtal och releasemingel för Ana Porss “Vägen dit”!
  • 22 november kl 00:00-00:00

Måndag 22 november kl. 16.30-18.30

Varmt välkommen på release!

Författaren Ana Porss har jämförts med Vilhelm Moberg för sin kvinnohistoriska triologi Herravälde. Nu släpps den tredje och sista delen: Vägen dit

Tisdag 22 november kl. 16:30 kan du höra Ana Porss berätta om inspirationen bakom sin imponerande romansvit.

Fri entré till författarsamtalet + efterföljande mingel! Vi bjuder på bubbel.

OSA gärna till press@lbforlag.se.

Om Herravälde:
Serien ger röst åt gripande kvinnoöden som tidigare fått stå tillbaka till förmån för det manliga perspektivet. Herravälde utspelar sig mellan åren 1813 och 1960 och är baserad på författarens egen släkthistoria.

I del 1, En kvinnas straff, får vi ta del av en djupt engagerande kärlekshistoria och se in i en arbetarkvinnas liv under 1800-talet, dominerat av patriarkala idéer om skuld och skam.

Del 2, Uppbrottet, är en stark skildring av vänskap, frigörelse och den växande kampen för kvinnors rättigheter i början av 1900-talet. Romanen belönades med 4 getingar i Expressen Söndag.

Den tredje och sista delen, gen dit (10 november), handlar om rotlöshet och drömmar när vi följer ensamstående Anna som utvandrar till den myllrande storstaden Chicago.

Ur recensionerna:
”En högst levande och fängslande krönika om livet i Sverige för hundra år sedan.”
– Eva Åström, Expressen Söndag, om Uppbrottet. Betyg 4 getingar

”Upprörande och kuslig läsning. Boken tecknar med stor detaljrikedom både en förfärlig misär och en grym och skändlig övergreppskultur. Med stor förtrogenhet berättas om seder och bruk både till vardag och fest. Språket är solitt och säkert.”
– Marie Louise Lindell, BTJ, om En kvinnas straff

Om författaren:
Ana Porss är utbildad lärare i svenska och tyska. Hon har studerat vid Lunds universitets författarskola, bor i Stockholm och har tidigare gett ut fyra romaner. Hennes passion är att berätta och hon drivs av en nyfikenhet på människans inre. Herravälde är hennes hittills största romanprojekt.