Föreläsning om “Insekternas planet” med Anne Sverdrup-Thygeson
  • 14 maj kl 00:00-00:00

Välkommen till ett viktigt samtal – nämligen om insekterna som bor på vår planet!

Den 14 maj kl 18 får vi finbesök av norska Anne Sverdrup-Thygeson. Hennes succébok Insekternas planet, som har sålts till 20 länder över hela världen, ges ut på svenska i april!

Sverdrup-Thygeson är professor vid Norges miljö- och biovetenskapliga universitet NMBU. Hon har doktorsgrad i bevarandebiologi och undervisar i naturförvaltning och skogsmångfald. Kom och hör henne berätta om sin passionerade och spränglärda berättelse om de små varelserna som vi inte kan leva utan.

Anne pratar norska 🙂 Föreläsningen är ca 40 minuter. Därefter finns tid för frågor och självklart signering av boken.

Varmast välkommen!

Mer om boken

Insekter finns överallt – på de högsta bergen, men också i Londons tunnelbana där till och med en egen, unik art av myggor utvecklats. De finns inuti valrossars näsborrar och i datorer! De bär sina skelett på utsidan, som en rustning. De kan ha öron på knäna, ögon på sina penisar och tungor under sina fötter.

Insekterna får världen att gå runt. Utan dem, ingen pollinering – men inte heller någon förmultning. Inte heller någon föda för de många fåglar och djur som lever av insekter. För varje människa som lever på jorden finns det 200 miljoner insekter. Men medan människornas antal de senaste 40 åren har dubblerats, har insekternas samtidigt halverats.