Vi vantrivs i den digitala kulturen – Forum med Saga och Myrna LIVE
  • 27 februari kl 18:00-19:00, Stora Nygatan 7

Vi vantrivs i den digitala kulturen – med Roland Paulsen. Smekmånadsfasen av nyförälskat scrollande är till ända och allt fler framhäver nu skärmtidens baksidor.

Ett överflöd av självhjälpsböcker och populärvetenskapliga teorier uppmanar oss att logga ut för gott. Elon Musks twitterköp leder till följarflykt, Tiktok bannas från arbetsplatser av säkerhetsskäl och Metas aktier störtdyker. Hashtags och appar som Bereal och Mastodon vill motverka vårt destruktiva internetbruk. Men är ett konstruktivt förhållande till sociala medier ens möjligt eller är en exitstrategi den enda vägen framåt?

Saga och Myrna ligger bakom den uppmärksammade litteraturpodden “Forum” och har ett specialintresse av våra digitala liv. I vår intar de SN7:s scen för att med hjälp av tre experter från olika bakgrunder undersöka hur vi ska leva med sociala medier. I första samtalet medverkar den arbetskritiske sociologen Roland Paulsen, van vid att ifrågasätta hur samtidens människor förväntas slösa sin tid.

Saga Cavallin är kulturskribent och författare, och skriver oftast i DN kultur.
Myrna Lorentzson har skrivit för Nöjesguiden, Expressen och Arbetet, och är en flitig sociala medier-användare med stor följarskara.