Från början till bok – dags att debutera
  • 19 november kl 00:00-00:00

Hur är det att bokdebutera? Träffa tre författare som kommit ut med sin första bok på Polaris Förlag under 2018: Johannes Lichtman, Agneta Liljeqvist och Andrev Walden. Hör dem berätta om sin debut. Hur var skrivprocessen? Hur fick de beskedet att deras bok var antagen för utgivning? Och hur kändes det att hålla sin ”bokbebis” i handen och låta den flyga ut till läsarna?

Måndag 19 november kl. 18-20. Polaris Förlag bjuder på dryck & tilltugg. Fri entré men eftersom antalet platser är begränsat krävs föranmälan till info@jppol.se, senast 18 november.

Om författarna:
Johannes Lichtman har skrivit Något måste beslutas. Vi får följa den svensk-amerikanske läraren Jonas som flyttar till Sverige för att få bukt med ett eskalerande drogmissbruk. Han hamnar i Malmö mitt under flyktingkrisen hösten 2015. Allteftersom drogerna lämnar Jonas kropp blir världen allt mer påträngande. Det skaver i Jonas. Romanen, som lånat sin titel från Stig Dagerman, handlar om att på ett eller annat sätt göra skillnad.

Agneta Liljeqvist är journalist och dokumentärfilmare. Hon debuterade i september med Roselyn Road, en roman som med ett förtätat, glasklart språk berättar om hur vi människor väljer att se vad vi vill se och blundar för det som är obehagligt, både inuti oss själva och i vår omgivning.

2015 lämnade Andrev Walden ett undanskymt jobb som AD och började skriva. Idag, tre år senare, betraktas han av många som landets bästa krönikör. Hösten 2017 blev han också den första krönikören att nomineras till Stora Journalistpriset. I krönikesamlingen Ditt lilla mörker i ljuset varvas de bästa texterna om barnen, rymden och undergången med tecknade betraktelser av tillvaron. Alltid med nya och hittills otänkta perspektiv.