INSTÄLLT – Glöd och visdom – ett samtal om Lars H Gustafssons senaste bok, en söndag för barnens rättigheter
  • 19 april kl 00:00-00:00

Söndag 19/4 kl.14.00 Tyvärr inställt.

________________________________________________________________________
Redan på tjugotalet talades det om barns rättigheter, men det var inte förrän 1989 som FN antog Barnkonventionen. I år, över 20 år senare, gäller nu FN:s barnkonvention som svensk lag.

Med denna bakgrund är vi glada över att bjuda in två gäster som har ägnat sina yrkesliv åt det viktiga arbetet med barns rättigheter. Vi välkomnar Lars H Gustafsson och Simone Ek till Gamla stans bokhandel, söndagen den 19 april kl 14.00.

Lars H Gustafsson är en av våra mest kända barnrättskämpar. I hans nya bok Glöd och visdom tecknar han levande och personliga porträtt av tre av sina vägvisare. Här möter vi de samtida feministerna Ellen Key, Anna Lindhagen och Elsa Laula Renberg. Lars H Gustafsson lyfter fram deras viktigaste tankegångar, häpnadsväckande aktuella idag, samtidigt som han beskriver deras levnadsöden och den tid de levde i. De som går före möter ofta motstånd och hat, något som även blir tydligt i de miniporträtt författaren ger av tre nutida aktivister: Greta Thunberg, Malala Yousafzai och Tabata Amaral.

Samtalet kommer ta avstamp i Lars högaktuella bok. Medverkar som samtalspartner gör Simone Ek, som under 80-talet arbetade som chef på internationella Rädda Barnen i Genève. Hon fick där en nyckelroll när det gällde att samordna frivilligorganisationernas arbete med konventionen. Med utgångspunkt i Lars bok kommer Simone väva in sina egna erfarenheter, och dela med sig av sin gedigna kunskap kring arbetet med att göra Barnkonventionen till verklighet.

Programmet inleds med samtal och avslutas med mingel. Boken kommer att finnas till försäljning.

Vi önskar er varmt välkomna till en söndag för barnens rättigheter!