Golnaz Hashmezadeh Bonde i samtal om nya boken Naturliga beteenden
  • 17 oktober kl 17:00-18:00, Gamla Stans Bokhandel

Välkommen på boksamtal med Golnaz Hashemzadeh Bonde om nya boken Naturliga beteenden!

”Mamma. Det var första gången någon sa ordet. Sa det ordet om henne. Du är ju hans mamma. Hon såg ner mot honom. Lyssnade mot de tunna andetagen. Det var hon som var hans mamma. Hon ville känna att det var något bra. Hon ville kunna viska det till honom, som ett löfte. Jag är din mamma. Men det var tvärtom, det kändes tvärtom. Det kändes som ett svek. Livets allra första dag, och han hade redan gjort en förlust.”

Det är Lily och mamma, men mamma är oftare borta än hemma, och när hon är hemma är hon ändå inte riktigt där. Lily får ta hand om sig själv så gott det går.

Tjugo år senare vågar sig Lily på att själv bli mamma. Men vad vet hon om hur man gör, hon som aldrig blivit mödrad?

”Naturliga beteenden” är en berättelse om föräldraskap och arv, och om hur man ger av sig själv något annat än det man fått.

 

Golnaz Hashemzadeh Bonde är ekonom och grundare av organisationen Inkludera. Hon bor i Stockholm med sin familj. ”Naturliga beteenden” är hennes tredje roman, efter debuten ”Hon är inte jag” (2012) och ”Det var vi” (2017). ”Det var vi” översattes till 25 språk, och belönades 2019 med Dayton Literary Peace Price.

Foto: Karl Nordlund