Hur skapar man nytt, igen och igen? Om att hantera scenskräck, skrivkramp, innovationsångest
  • 25 april kl 08:00-09:00, Stora Nygatan 7

Välkomna till ett frukostsamtal om den kreativa processen och skapandets psykologi med utgångspunkt i Pär Säthils bok Det lyckliga geniet – Psykologi för kreativa.

Pär Säthil, till vardags verksam som psykolog och musiker i Malmö, medverkar ihop med Tobias Theorell, konstnärlig chef Folkoperan, Pär Strömbäck, talesperson Dataspelsbranchen, och Arazo Arif, poet för att prata om ämnet utifrån en större kontext. Tobias Nielsén, förlagschef Volante och tidigare regeringsutredare för Kreativa Sverige, leder samtalet.

I boken Det lyckliga geniet tar sig psykologen och musikern Pär Säthil an den djupt rotade bilden av den olyckliga konstnären. Utifrån egna och skapande vänners erfarenheter går han ner på djupet med den fråga som förenar så många av dem: varför är den kreativitet de lever för samtidigt det som plågar dem mest? Lösningarna finns i den moderna psykologins många grenar. Det lyckliga geniet kopplar äntligen ihop beprövade psykologiska tekniker med kreativt skapande. Kunnigt, personligt och inte sällan rätt roligt berättar Pär Säthil om kreativa fällor och hur man rundar dem; skrivkramp, uppskjutande, bristande motivation och inställda drömmar går inte bara att förklara utan också att förändra.

Mer info om boken här.

Samtalet är kl. 08.00-09.00
Frukostfralla och kaffe serveras på plats från kl. 07.30.

Samtalet är ett samarbete mellan Folkoperan, Studio SN7 och Volante förlag.

Foto av Arazo Arif: Carla Orrego Veliz