Hur transporterar vi människor och varor på ett hållbart sätt 2040?
  • 22 mars kl 08:00-09:00, Stora Nygatan 7

Vad väntar runt hörnet för Stockholm? För att fördjupa diskussionen om stadens framtid lanserar Fastighetsägarna Stockholm tillsammans med Volante Förlag och idéstudion SN7 en serie frukostsamtal under våren. Samtalen baseras på antologin Stockholm 2040 – 11 berättelser om liv, arbete, kultur och ekonomi i framtidens stad, där experter blickar in i framtiden och tecknar varsin bild av Stockholm.

Välkommen till fyra frukostsamtal med olika teman på Stora Nygatan 7 under våren. Förutom samtal, framtidsspaningar och omvärldsanalys utlovas frukost och mingel.

Hur transporterar vi människor och varor på ett hållbart sätt 2040?
22 mars kl. 08:00 – 09:00.

Utmaningarna är stora för att möta krav på klimatanpassning, framkomlighet i städernas trängsel och drägliga arbetsförhållanden. Framtidens transportsystem handlar om robotar, lastcyklara, självkörande elbilar, mobila paketskåp och nattliga tysta transporter. I all denna utveckling, hur kan vi göra Stockholm mer klimatsmart? Hur kan staden bli mer motståndskraftig mot effekterna av klimatförändringarna som inte går att undvika?

Medverkande: Maria Wetterstrand, VD för Milton Europe och tidigare språkrör för Miljöpartiet, Maria Stenström, Ansvarig för beteende och mobilitetsfrågor på 2030-sekretariatet, Christoffer Fjellner, oppositionsborgarråd och gruppledare för Moderaterna i Stockholms stad, Anna Nordin, chef Vasakronan AB Stockholm

Moderator: Caroline Szyber, rådgivare i bostads-, bygg- och fastighetsfrågor

Begränsade platser, anmälan krävs. Kaffe och frukostfralla serveras från 7.30. Välkommen!

Foto av Maria Wetterstrand: Fredrik Hjerling