INSTÄLLT -Internationellt besök av Elizabeth Kolbert, samtal vid lunchtid
  • 23 mars kl 00:00-00:00

Måndagen 23 mars kl.12.00 – 13.00 Tyvärr inställt!

_______________________________________________________________________

Med sin epokgörande och Pulitzerbelönade bok Det sjätte utdöendet berättar journalisten och författaren Elizabeth Kolbert om en katastrof som pågår överallt omkring oss. Ett massutdöende av jordens djur och växter orsakat av en enda, högst välmående art: människan.
Arterna dör i en aldrig förr skådad takt. Detta är det sjätte massutdöendet – och det sker mitt framför våra ögon. Under de föregående 500 miljoner åren år har jorden drabbats av fem förödande massutrotningar. Denna gång är det värre än någonsin tidigare, och det är ingen slump att det sker i människans tidsålder.
Elizabeth Kolbert kombinerar mästerligt klassisk populärvetenskap med det journalistiska reportagets drivna berättarstil. Hon tar oss med ut på fältet för att träffa de forskare runtom vår planet som är mitt uppe i att kartlägga och försöka få oss att förstå vidden av det som sker. Hennes berättelse handlar om alla de redan utdöda arterna – och inte minst om de som nu står på katastrofens rand. Men som en röd tråd genom hennes historia löper också en känsla av hopp: om vi bara börjar förstå alla de förunderliga och fantastiska arter som bebor denna planet kanske vi verkligen inser värdet av att skydda dem.
Samtalet förs på engelska.