Kejsaren är naken LIVE: Emil Arvidson om svensk gangsterrap
  • 27 april kl 18:00-19:00, Stora Nygatan 7

Välkomna till en kväll med Maria Andersson Vogel och Vesna Prekopic från podcasten Kejsaren är naken, som samtalar med journalisten Emil Arvidson om hans reportagebok Svensk gangsterrap (Bokförlaget Forum).

Hösten 2021 mördades Einár, en av landets största artister, och den svenska rapscenen kastades in i ett mörker. Journalisten Emil Arvidson berättar om mordet och dess konsekvenser och den nya svenska hiphopgeneration som växt upp nära det ökande gängvåldet. Hur gick det till när rappande tonåringar började beskriva landets största politiska fråga inifrån? Kan man älska musiken på samma gång som man tar avstånd från det våld den är förknippad med? Emil Arvidson låter oss följa artisterna som toppar listor medan de sitter på häkten och LVU-hem. I “Svensk gangsterrap” sätts musiken som beskriver deras verklighet för första gången i sitt fulla sammanhang.

Emil Arvidson är journalist och författare och har skrivit om populärkultur, politik och hiphop i två decennier. Tidigare har han bland annat skrivit boken om rapparen Ison Glasgows liv.

Samtalet på Stora Nygatan 7 pågår klockan 18.00-19.00 med efterföljande bokförsäljning, signering och mingel. Biljettpris är 100 kr, då ingår dryck och enklare tilltugg.