Kejsaren är naken LIVE: Lena Andersson – om statsministermord och sanningslidelse
  • 12 oktober kl 18:00-20:00, Stora Nygatan 7
Författaren Lena Andersson är aktuell med romanen Koryféerna en konspirationsroman (Polaris), där hon fortsätter att utforska teman som knyter an till tidigare berättelser om folkhemmet och dess upplösning. Detta kommer vi naturligtvis prata om, liksom konspirationsteorier, förnuftstro och frihet! 

Samtalet börjar 18.00, med efterföljande mingel. Biljettpris 80 kr, då ingår dryck och enklare tilltugg.

Om boken Koryféerna en konspirationsroman
En februarikväll skjuts landets främste statsman till döds på öppen gata. Polischef Rolf Utterström tar kommandot över spaningarna men ingen gärningsman grips och mordet förblir ett öppet sår i nationen. Trettio år senare får journalisten Roger Lilja i uppdrag att skriva en artikel om dådet. Han kommer i kontakt med en jurist och underrättelseman som påstår sig sitta på det verkliga händelseförloppet.
Kultur- och samhällspodden Kejsaren är naken kommer under hösten 2022 att flytta in på Stora Nygatan 7 i ett samarbete där det litterära samtalet står i fokus. Det kommer att bjudas på författarsamtal inför livepublik som avslutas med mingel, fortsatta samtal och förhoppningsvis nya bekantskaper! Författarnas nyutkomna böcker finns att köpa till specialpris under kvällen.

Kommande samtal:
26 oktober
Therese Bohman, Andromeda (Norstedts)

16 november
Åsa Moberg, Har vi råd med männen & andra texter (Natur&Kultur)