Kejsaren är naken LIVE med Bob Hansson: Kan vi inte vara snälla nu för sen dör vi faktiskt
  • 21 februari kl 18:00-19:00, Stora Nygatan 7

Välkomna till en kväll med Maria Andersson Vogel och Vesna Prekopic från podcasten Kejsaren är naken, som samtalar med poeten och författaren Bob Hansson om hans senaste diktsamling Kan vi inte vara snälla nu för sen dör vi faktiskt (Ordfront).

Det finns något som inte riktigt lämnar Bob Hansson någon ro. Snällheten. Varför gör vi inte vårt yttersta för att skapa trygga rum där alla kan vara sig själva? Ja, kanske därför att det i en värld av konkurrens och statushets är svårt att andas ut tillräckligt länge för att mötas på djupet.

Att läsa Bob Hanssons nya diktsamling är inte en färd på ett ulligt, gulligt moln, utan ofta en fördjupning, en sväng ned i mörkret, en rädsla, ett svart hål. Detta är dikter som ser oss, genomsköljda av mänsklighet och av vår tid.

Bob Hansson debuterade med diktsamlingen Heja världen! 1998. Sedan dess har han utkommit med en mängd böcker inom olika genrer och man har kunnat höra honom i P1-programmen Allvarligt talat och Tankar för dagen. Under våren 2023 är han aktuell med Kan vi inte vara snälla nu för sen dör vi faktiskt.

Samtalet på Stora Nygatan 7 pågår klockan 18.00-19.00 med efterföljande bokförsäljning, signering och mingel. Biljettpris är 100 kr, då ingår dryck och enklare tilltugg.