Livepodd-inspelning & boksignering med Kristoffer Triumf
  • 12 oktober kl 00:00-00:00

Tisdagen 12 oktober kl.17.00 – 18.30

Denna kväll får vi besök av podden: Vad vi pratar om när vi pratar om böcker och deras gäst är ingen mindre än Kristoffer Triumf! Efter poddinspelningen signerar Kristoffer böcker (ca kl.17.30)

Nu släpps den självbiografiska romanen Törst av Värvet-skaparen Kristoffer Triumf. Efter ett liv med riskbruk och helnyktra perioder har han ställts inför ett ultimatum av sin flickvän: Antingen hanterar du alkoholen, eller så lämnar jag dig. I hopp om att försöka vända livet tar han till dagboken. Resultatet har blivit en lika självutlämnande som välskriven roman.

”Det är svårt att förstå att detta är ett verk av en debutant”, säger förlagschef Claes Ericson. ”Kristoffer Triumf har på ett fantastiskt sätt utmanat konventionerna för vad som är autofiktion, och resultatet är både unikt och otroligt läsvärt.”

Kristoffer Triumf är reklamaren som tog podden till Sverige. Efter mer än 450 avsnitt av Värvet har hans förmåga att komma under huden på Sveriges kändiselit lockat till mer än 100 miljoner lyssningar. Han är också känd för att ha arbetat med tv och som ståupp-komiker, samt har utmärkelser som ett Guldägg och nominering till Stora Journalistpriset bakom sig.

Men medaljen har som ofta en baksida och i takt med att karriären gått uppåt har privatlivet krackelerat. Törst är en uppriktig, ärlig och dråplig berättelse om hur svårt det kan vara att dricka med måtta. Med drivet att behålla sin flickvän nystar Kristoffer Triumf upp minnen från barndomen och en utsvävande ungdom för att förstå sitt förhållande till alkohol.

”Det är en bok som vänder sig till alla som någonsin haft problem med sina relationer, eller med alkohol”, säger Kristoffer Triumf, ”och till dem som tycker att man måste få skratta åt det ibland.”

Med självutlämnande humor berättar Kristoffer Triumf om problem som många känner igen. Det är en roman som vågar nyansera hur man kan förhålla sig till alkohol, men som framförallt är en berörande och underhållande berättelse.