Nina Ulmaja om poeten och fotografen Edith Södergran, En annan Edith
  • 18 april kl 18:00-19:00, Gamla Stans bokhandel

Författarsamtal med Nina Ulmaja om poeten och fotografen Edith Södergran, En annan Edith.

Många har skrivit om poeten Edith Södergran. Otaliga har tolkat hennes dikter, läst hennes brev och dragit slutsatser om hennes liv. Att hon var en ambitiös fotograf är inte lika omskrivet, och hennes bilder har inte fått den uppmärksamhet de förtjänar.

Nina Ulmaja såg en selfie av Edith Södergran och ville veta mer om henne och började skriva brev till henne. Brev som till en början kretsar kring fotografi, men som alltmer kom att handla om deras gemensamma bakgrund: om konstnärskapet, om hemlandet Finland, om ryssrädsla, krigsminnen, klassresor och nedtystade familjehistorier. Brevberättelsen ger en ny bild av en ung kvinna med både penna och kamera som levde för hundra år sedan, i en tid som på många sätt liknar vår. Nina Ulmaja är prisbelönt bokformgivare och författare. Tidigare har hon skrivit Strindbergs lilla röda (tillsammans med Alexandra Borg) som Augustnominerades 2019, och ABC å allt om D som tilldelades Augustpriset 2012.

I samtal med sin förläggare Elin Sennerö Kaunitz.

Gamla stans bokhandels evenemang är kostnadsfria att vara med på, men vi ser förstås gärna att ni köper en bok när ni besöker oss!