INSTÄLLT – Release för Karin Sundgrens bok: No waste, just taste
  • 14 april kl 00:00-00:00

Tisdagen 14 april kl.17.30 -20.00   Tyvärr inställt!

_______________________________________________________________________

Följ med på en unik matresa där hållbarhet och smak står i centrum. Med inspirerande och lättlagade recept kan du nu minska ditt eget matsvinn och få en mer mångsidig och sparsam kost på köpet.

Gazpacho, picklade grönsaker, kräftsoppa och makaronilåda i bokens 30 recept varvas middagsrätter med tillbehör, och utmynnar i en trerättersmiddag som imponerar även på finsmakare. Här visar kocken Karin Sundgren hur du kan förvandla överblivna råvaror till en kulinarisk upplevelse. Med änden av en lök, krokiga morötter eller ett nytt användningsområde för räkskal skapas nya och nygamla rätter till ett lägre pris för både dig och vårt klimat.

No waste, just taste är en vackert formgiven och inspirerande kokbok som visar hur enkelt och smakfullt det kan vara att minska matsvinnet på individnivå. Utan pekpinnar eller förmaningar uppmuntras vi till att ta till vara på alla delar av råvarorna utan att kompromissa med smaken.

Karin Sundgren är kock på Vår Gård där hon bland annat driver deras uppmärksammade matsvinnsmiddagar. Hon är en stor förespråkare för att ta tillvara på det vi äter och jobbar aktivt med att minska matsvinnet. Karins passion för smaker och det starka miljötänket har gjort henne till en hyllad kock och 2019 blev hon utnämnd till Årets Möteskock.

Idag kastar vi i västvärlden mycket av den mat som produceras, då det finns ett överflöd. Detta är något som Karin Sundgren vill se en förändring kring och det måste börja hos var och en av oss. Alla kan vi påverka det vi gör i våra hem och i vardagen. Genom sitt arbete har hon hittat sätt att ta tillvara på maten och minska svinnet vilket bidrar till att både spara på vår miljö och ekonomi. Nu har hon samlat sin kunskap och sina tips tillsammans med flera enkla och välsmakande recept i boken No waste, just taste.