Release i musikens tecken – “Det hemliga pianot” av Zhu Xiao-Mei och “Kvartetten” av Aja Gabel
  • 3 april kl 00:00-00:00

Den 3:e april klockan 18 blir det dubbelrelease i bokhandeln; två väldigt olika böcker med ett gemensamt tema. Det blir ett spännande samtal mellan översättarna till böckerna, Eva Block Holmgren och Sofia Nordin Fischer. Hör deras upplevelser om arbetet med böckerna, och historien om hur manuset till Det hemliga pianot kom till förlaget Volante.

Det hemliga pianot berättar konsertpianisten Zhu Xiao-Mei om hur musiken hjälpte henne att överleva Maos kulturrevolution. Vi får träffa hennes svenska översättare Eva Block Holmgren, som kan berätta om bokens litterära och politiska kvaliteter och inte minst om översättningens oortodoxa tillblivelse.

Aja Gabels roman Kvartetten låter oss följa andraviolinisten Brit, altviolinisten Henry, cellisten Daniel och förstaviolinisten Jana: fyra vänner vars resa genom livet och komplexa relationer till varandra helt präglas av hur de navigerar den klassiska musikens skoningslösa värld.

Varmt välkommen på en kväll i musikens och kulturens tecken. Självklart finns böckerna till extra bra pris under kvällen.