Människans dröm om odödligheten
  • 17 april kl 18:00-19:00, Stora Nygatan 7

Välkomna till ett samtal om vårt förhållande till döden och strävan efter evigt liv med utgångspunkt från Peter Ottsjös bok Evigt ung. Kvällen inleds med ett kortare boksamtal med Peter Ottsjö, följt av en fördjupande diskussion med Karim Jebari, filosof och forskare vid Institutet för framtidsstudier och Carol Tishelman, Professor på KI och en del av forskningsprogrammet DöBra. Samtalet leds av Gabriella Ciszuk, Volante.

Sedan begynnelsen har människan drömt om evigt liv. Vi har jagat mirakulösa källor, ställt hoppet till mytomspunna metaller eller sökt tröst i religionernas löften om ett eftersträvansvärt paradis. Idag pekar vetenskapen mot att ungdomens källa har funnits där hela tiden, gömd inuti oss. Peter Ottsjö kan berätta om äventyrarna, alkemisterna och profeterna – men också om dagens banbrytande teknik som innebär att vi kan se fram emot betydligt längre liv. Peter delar i sin bok också med sig av sin egen personliga resa från konfrontationen med sin egen dödlighet, och beslutet att ge sig in i ett livslångt experiment med målet att hålla sig evigt ung.

Mer info om boken här.

Biljettpris: 100kr. I priset ingår dryck och mingel om så önskas. Begränsat antal platser, så köp i tid om du vill vara säker på din plats.