Utomhussignering med Sebastian Mattsson
  • 2 september kl 00:00-00:00

Onsdagen 2 september kl:16.00

__________________________________________________________________________________

I åtta år arbetade Sebastian Mattsson som reporter på Expressen. 2018 och 2019 var han tidningens mest effektiva rubriksättare. När han nu romandebu- terar är det med en bok som skildrar kvällstidningarnas gradvisa förvandling till renodlade klickfabriker.

Balladen om Kalle Klick –är en lättläst och underhållande satir om antihjälten Kalle ”Klick” Westerdahl: en stationär kvällstidningsreporter som aldrig lämnar redaktionen. Kalle Klick har gjort det till en konstform att driva in så många klick som möjligt. Med tiden utvecklar han allt mer drastiska metoder för att få läsarna att trycka på hans artiklar.

Det här är en bred roman för alla som någon gång svurit över att ha lurats klicka på en meningslös artikel. Samtidigt är det en djupt besvärande bok om journalistikens nya förutsättningar. Kalle Klick är föraktad av läsare och reportrar, men omtyckt hos tidningens ledning, eftersom fler klick i slutändan betyder större annonsintäkter. De har inte råd att göra sig av med honom, hur mycket han än tänjer på moraliska gränser i jakt på läsarnas uppmärksamhet.

Utkommer 24 augusti