Varför hamnade fotbolls-VM i Qatar?
  • 7 november kl 18:00-19:00, Stora Nygatan 7

Välkommen till ett samtal om varför fotbolls-VM hamnade i Qatar.Med Olof Lundh, Brit Stakston och Martin Schibbye, samtliga nominerade till Stora journalistpriset 2022.

Fri entré. Välkommen!

Det är ett av världens minsta länder. Ett land som saknar demokrati och pressfrihet, där mänskliga rättigheter inte respekteras och homosexualitet är kriminellt, där ökenhettan är livsfarlig och tusentals migrantarbetare dött.
Det är världens rikaste land, räknat per capita. Ett land där naturgasen och oljan flödar, där pengar köper inflytande, och närmare 2000 miljarder kronor investerats i historiens dyraste idrottssatsning.

Det är ett land helt utan fotbollstradition, som fått resten av världen att spela VM mitt i vintern. Det är Qatar, värdland för fotbolls-VM 2022. Hur hamnade vi här?

Det ska vi ta reda med hjälp av Olof Lundh, journalist och aktuell med boken ”Templet i öknen”, Brit Stakston, medgrundare Blankspot och initativtagare till Cards of Qatar och Martin Schibbye, medgrundare/chefredaktör Blankspot och initativtagare till Cards of Qatar.

Moderator: Anna Tascha Larsson, museichef Stockholm Kvinnohistoriska och tidigare programledare, reporter och bloggare med fokus på fotboll.