Inställt: Pocketsläpp Scener ur hjärtat & klimatstrejk
  • 14 december kl 00:00-00:00

Greta och Svante Thunberg är kvar i Polen på FN:s klimatkonferens och därför ställs pocketsläppet in.

Fredagen 14 december släpps pocketboken av Scener ur hjärtat av familjen Ernman/Thunberg.

Eventet börjar med klimatstrejk på Mynttorget och därifrån går ni sedan hit till Gamla stans bokhandel. Från kl. 15.00 bjuder förlaget Polaris på något varmt att dricka och familjen berättar om samt signerar pocketboken.

Varmt välkomna!

”Några dagar innan Scener ur hjärtat gavs ut för första gången i augusti 2018 så satte sig Greta utanför Sveriges riksdag och inledde sin skolstrejk för klimatet – en strejk som pågår än idag, både på Mynttorget i Gamla stan och på många platser runtom i världen. Sedan dess har många saker förändrats. Både för henne och för oss som familj. Den här berättelsen handlar om vägen fram till Gretas skolstrejk. Vägen fram till den 20 augusti 2018.”
– Malena Ernman, november 2018

 

Modig och egensinnig. Och jag hoppas innerligt att den leder till handling för klimatet.

– Anna Hellgren, Expressen

Stark och angelägen läsning. … De vågar vara på samma gång dystopiska och optimistiska, personliga och faktatunga, och de drivs av en stark övertygelse om att enskilda människor kan göra riktigt stor skillnad.
– Marie Pettersson, Sydsvenskan

Den är ett skri…  Ett vittnesmål nedtecknat när undergångens ryttare rör sig mitt ibland oss. Skriet, det lilla barnets eller en vuxens ångest, har en djup mening: att påtala nöd, undvika död Familjens kris är i själva verket ett bevis på dess insiktsfullhet … För detta är en bok om hur det känns, för en viss familj i Stockholm, i ett land som trots allt skryt i valrörelsen är bland världens värsta utsläppare per capita. Alltså inte nödvändigtvis om hur det är eller kommer att bli. Den kommer rakt ur hjärtat, i korta bilder, som på en vridscen där familjen visar sig ur alla vinklar och därmed speglar världens vansinne i sina egna känslor … Passionen och gehöret tar läsaren med. Texten söker sig sällan nyfiket fram. Den drivs av nyvunnen visshet.
– Sverker Sörlin, DN