Boksignering i mat & dryck med Jens Linder & Mats-Eric Nilsson
  • 20 november kl 00:00-00:00

Fredag 20 november kl.12.00 – 14.00

Ett par timmar med mat & dryck och dessa härliga herrar. I Frankensteins köttkvarn gör Jens Linder ett antal nedslag i vår gemensamma mathistoria. Han berättar om hur allt från eld och is till krukor, knivar och klimatförändringar har påverkat vårt ätande. Boken innehåller också ett dussin recept med historisk anknytning. Jens Linder är flerfaldigt prisbelönt kock, författare och journalist i bland annat Dagens Nyheter.                                                                                                 Nyfiken på Naturvin. För alla som blivit nyfikna på detta småskaligt framställda vin är detta den första riktiga guiden på svenska. Var kan man hitta det? Hur smakar det egentligen? Vad är ett rimligt pris att betala för en flaska? Och stämmer det att man blir mindre bakis? Boken, som är full av kloka tips och roliga fakta, innehåller även en unik förteckning över mer än 900 naturvinsproducenter. Mats-Eric Nilsson öppnade hundratusentals svenskars ögon med bästsäljaren Den hemlige kocken som avslöjade det utbredda matfusket och fick oss att börja läsa det finstilta på förpackningarna. Sedan debuten 2007 har han gett ut sex böcker, bland annat Måltidens magi. Han var under många år nyhetsjournalist på Svenska Dagbladet och därefter chefredaktör för matmagasinet Hunger. Han är en eftersökt föreläsare i hela Norden och har mottagit rader av priser, bland annat Nationalencyklopedins kunskapspris och Sveriges Konsumenters Blåslampan.