Därför är ojämlikheten viktig
  • 12 oktober kl 12:00-13:00, Studio SN7
  • Boka
  • Boka

Har världen blivit mer ojämlik? Är Sverige världens jämlikaste land eller har klyftorna ökat mer här än någon annanstans? I alla tider har det funnits rika och fattiga, men hur stora är skillnaderna mellan dem? Det här är frågor politikerna älskar att bråka om, men forskningen har svaren beslutsfattarna ofta saknar.

Därför är ojämlikheten viktig av nationalekonomen Jesper Roine är måsteläsning för alla som vill förstå hur fördelningen av pengar verkligen fungerar.

Jesper Roine är en av landets ledande ojämlikhetsforskare och har sin bas vid Handelshögskolan i Stockholm. Med avstamp i boken går han tillsammans med utvalda kollegor i bloggkollektivet Ekonomistas till botten med (av) klyftorna vi behöver prata om och belyser varför de spelar roll och vad vi kan vänta oss av framtiden. Välkommen till ett lunchseminarium om ett högaktuellt ämne!

Lunchmackor finns till självkostnadspris.

Obligatorisk föranmälan – först till kvarn.
Seminariet är kostnadsfritt – men vi ser förstås gärna att du köper (och läser) boken! 

Ett signerat exemplar av Därför är ojämlikheten viktig kan köpas på plats för 259 kronor.
(du kan också köpa den i förväg på volanteshop.com)

PS. Har du redan boken, eller vill köpa den i förväg för att läsa på, gäller din bok som entrébiljett! Visa upp den i dörren och passa att få den signerad. Boken finns att köpa på volanteshop.com eller i Gamla stans bokhandel.