Stockholm 2040: Kan vi förverkliga den optimala gröna, välmående och hållbara staden?
  • 23 maj kl 08:00-09:00, Studio SN7
  • Boka
  • Boka

Inflation, krig och klimatförändringar. Med rådande världsläge är det lätt att fråga sig om apokalypsen är här eller väntar runt hörnet. Men samtidigt som världen är oviss så pågår det också innovativa idéer och lösningar som vill förbättra livsvillkoren för oss människor. Vilka progressiva förändringar kommer vi att se i våra städer 2040? Kommer vi äntligen att få se flygande elektriska bilar? Vad är status på den Transatlantiska tunneln som kan ta dig mellan London och New York på 54 minuter? Vilka material kommer att bygga våra hus? Låt oss drömma om den perfekta gröna och välmående staden och föreställa oss hur en hållbar och effektiv infrastruktur kan förverkligas.

Rahel Belatchew, arkitekt
Alexander Ståhle, stadsplanerare och föreläsare
Isabelle McAllister, kreativ omställningsaktivist
Johan Norberg, författare och debattör

Moderator: Caroline Szyber

Samtalen pågår mellan klockan 8 och 9. Kaffe och frukostfralla serveras från 7.30. Fri entré men anmälan krävs. Begränsade platser så boka din plats redan nu.

Vad väntar runt hörnet för Stockholm som stad? Under våren 2023 genomförde Fastighetsägarna Stockholm tillsammans med Volante Förlag och Studio SN7 fyra samtal utifrån antologin Stockholm 2040 – 11 berättelser om liv, arbete, kultur och ekonomi i framtidens stad, där experter blickar in i framtiden och tecknar varsin bild av Stockholm. Nu fortsätter diskussionen under våren 2024 med ytterligare frukostsamtal.