Ashkan Fardost – Dags att sluta vara maskinmänniska och istället omfamna den digitala revolutionen
  • 27 september kl 07:30-09:00, Studio SN7
  • 120 kr
  • Boka

AI har tagit världen med storm och spekulationerna har rullat på med full kraft: förändringsresor, nytänk, se framåt, häng med! Farhågorna är gigantiska och sensationella: ”Kommer AI ta våra jobb? Kan AI bli kreativare än oss? Kommer vi erövras av maskinen?”

Den digitala revolutionen med AI i spetsen kommer onekligen forma oss och våra samhällen, inte minst vår syn på ledarskap, innovation och yrkesroller. Men för att få ett grepp om den rådande utvecklingen måste vi börja i en oväntad ände. Frågan vi egentligen bör ställa oss är varför vi levt och arbetat som maskiner i över 200 år. Det som pågår just nu är en massiv kulturkrock:

En krock mellan maskinmänniskan och internetmänniskan.

Vi lämnar en tid där vi kategoriserat, kvantifierat och tämjt allt i vår väg. Som en manisk siffersekt, fullt övertygade om att världen är matematisk, intelligens är lika med rationalitet och att verkligheten kan fångas i ett Excel-ark!

Internet-människan har växt upp i en radikalt ny miljö. Ett globalt nätverk av fem miljarder sammankopplade hjärnor där allting händer överallt samtidigt hela tiden. En miljö som inte går att navigera med maskin-människans kultur och världsbild.

Att förstå denna kulturkrock är centralt för att greppa teknologins effekter på vår samtid, våra liv och våra arbetsplatser. Inte minst när det gäller artificiell så kallad “intelligens”.

Hur kan vi förstå och hantera de dramatiska förändringar som AI och annan digitalisering för med sig? Den här föreläsningen visar vilka strategier, förhållningssätt och mänskliga förmågor vi behöver aktivera och utveckla när samhällsstrukturer skakas om och förvandlas.

Ashkan Fardost utmanar vårt tänkande om människans roll, säkerhet och framtid i kölvattnet av AI. Han tar oss med på en svindlande resa där Ashkan berör alltifrån hjärnans utformning, intelligens och kreativitet till historia, innovation och teknologi. Han ger dig ett radikalt annorlunda perspektiv på hur teknologin formar vår samtid och framtid!

Ashkan är framtidsfilosof, doktor, entreprenör och tidigare artist. Hans unika kombination av erfarenheter från konsten, näringslivet och akademin ligger till grund för denna analys som visar på hur framtidens ledarskap, kommunikation, innovation, kultur och samhälle kommer att utvecklas. Som föreläsare är han internationellt eftertraktad såväl på stora scener för globala företag och vid TEDxBerlin, som i mindre sammanhang för ledningsgrupper, eller studenter vid New York University och Hyper Island. Du kan läsa mer om Ashkan här

Du får med dig:

Upplägg:

7:30-8:00 frukost
8:00-8:45 föreläsning följt av Q&A
8:45-9:00 boksignering och mingel.

Morning Talks by Volante är en  serie frukostföreläsningar om de viktigaste ämnena just nu, med några av Sveriges mest intressanta forskare och experter. Morning Talks arrangeras av Volante och är öppen för dig som anlitar talare professionellt samt press och media. Vi bjuder på frukostmacka och kaffe. 

Morning Talks: Stor kunskap, kompakt format.