Barnlördag med Sara Lundberg!
  • 4 december kl 00:00-00:00

Lördagen 4/12 kl. 11.00-12.00
för barn från ca 5 år och uppåt

Drömhusbygge!  Sara Lundberg läser bilderboken Glömdagen, sedan blir det DRÖMHUS-workshop

 

“Nu på vintern lyser det så mysigt i alla hus. I den här workshopen gör vi vårt eget lilla papperhus, som samtidigt blir en lykta.”

Författaren och illustratören Sara Lundberg inleder med att läsa sin nya bilderbok Glömdagen. Sedan visar hon hur man viker ett hus av ett A4-papper, dekorerar och skapar unika små hus-lyktor. Alla deltagare får med sig ett litet batteridrivet värmeljus att placera i sin hus-lykta!

 

“Skynda dig!” säger Noas mamma. Noa ska på kalas, men först gäller det att hitta en present att ta med. Noa och mamma springer ner på stan. Men ingenting blir som de tänkt sig

 

Glömdagen är en underfundig vardagsskildring som många kommer att känna igen sig i. Det är färgstarkt, fartfyllt och djupt inkännande på samma gång. Och i slutet av boken, som en present, följer en bihistoria.

 

Sara Lundberg är en av våra främsta bilderboksskapare. Hon vann både Augustpriset och Snöbollen – årets bilderbok för sin bildroman Fågeln i mig flyger vart den vill när den utkom 2017. Även Dyksommar (2019), gjord i samarbete med Sara Stridsberg, kritikerrosades och nominerades till Augustpriset. Glömdagen är Sara Lundbergs första egna bilderbok sedan Fågeln i mig flyger vart den vill.

 

Anmäl er genom knappen nedan!