Bokrelease för Per Pettersons bok Män i min situation, samarbete med Sekwa förlag
  • 28 november kl 00:00-00:00

Män i min situationEn galghumoristisk lovsång till alla ensamma män som förlorat riktningen

Turid skriver ett brev till sin man, Arvid, om att kärleken är slut. Men brevet kommer aldrig fram och efter en tragisk olycka där Arvids föräldrar, bror och brorsdotter omkommer väljer Turid att stanna kvar med honom. Men efter ett år tar Turid de tre döttrarna och lämnar Arvid. Brevet återfinns och Arvid inser att det sista året tillsammans har varit helt kärlekslöst.

Ytterligare ett år har gått och Arvid har glidit längre och längre ifrån sina barn och exfru. En morgon ringer Turid, hon gråter och Arvid måste åka och hämta henne. Han inser att han är i det närmaste utraderad från sin tidigare familj. Insikten får Arvid att se tillbaka på sitt liv barndomen, föräldrarna, äktenskapet och barnens födelse allt i hopp om att försöka förstå vad som gick snett.

Per Petterson har virat en mjuk och varm filt runt alla ensamma, förlorade manliga själar i huvudstaden.

Per Petterson är en av Norges största internationella stjärnor. Hans böcker är översatta till över 50 språk och har vunnit flera internationella priser, bl.a. Nordiska Rådets Litteraturpris, IMPAC-priset och Independent Foreign Fiction Prize.