Boksignering med Petra Mede!
  • 18 september kl 00:00-00:00

Lördagen 18 September kl.13.00

Petra Mede är en mångsidig komedienn som de senaste åren setts i såväl SVT:s Bonusfamiljen som Stjärnornas stjärna i TV4. Nu ger vi ut hennes bokdebut Skam och högmod i Sävedalen.

Boken är Petra Medes skildring av uppväxten och nuet. En skildring som tar avstamp i barnets intensiva känslor, varav två är särskilt ofta återkommande: skammen och högmodet.

Dråpliga och rörande minnen från sjuttio- och åttiotalet i Sävedalen utanför Göteborg radas upp, och undan för undan framträder bilden av en mestadels lycklig människa med en stark känsla av att vara ämnad för något större. Skulle hon egentligen inte leva sitt liv som uppburen stjärna, en som drack paraplydrinkar på Manhattan?

Parallellt följer vi den vuxna Petra under en ovanligt händelserik och känslomättad dag, som innefattar ett obekvämt besök, ett sorgligt avsked och en återkomst till en plats hon inte sett på trettiotvå år …

Det här är Petra Medes debut, skriven med den rappa och drastiska humor som vi lärt oss är hennes, men utan att rygga för livets mörker.