Deckarafton med Pascal Engman, Louise Boije af Gennäs och Anton Berg
  • 21 november kl 00:00-00:00

Välkomna till en deckarafton med tre av Sveriges främsta författare!

Louise Boije af Gennäs

Louise Boije af Gennäs har utöver sitt hyllade författarskap även gjort karriär som journalist och dramatiker.

Hon debuterade 1991 med romanen Ta vad man vill ha. Sedan dess har Louise Boije af Gennäs utkommit med ytterligare tio romaner, däribland Stjärnor utan svindel (1996), Högre än alla himlar (2010), Blå koral(2012) och Folk av en främmande stam (2014). Utöver sitt hyllade författarskap är hon också verksam som dramatiker. Pjäserna Bestselleroch Kvinna klädd i solen har spelats på Dramaten och Stockholms Stadsteater. Louise Boije af Gennäs är även en av skaparna bakom SVTs stora succé Rederiet.

Pascal Engman

Pascal Engman är journalist och tidigare en av Expressens mest profilerade reportrar.

2017 debuterade han med Patrioterna. Sedan dess har han hyllats av en samstämmig kritikerkår för sin sylvassa iakttagelseförmåga och höga relevans i vår allt brutalare samtid.

I höst är han aktuell med ännu en samtidsthriller; Råttkungen, den andra delen om Vanessa Frank och uppföljaren till Eldslandet (2018).

Anton Berg

Anton Berg är en svensk radioproducent och dokumentärjournalist, känd och prisbelönad för sina reportage i bland annat P3 Dokumentär. Tillsammans med Martin Johnson har han podcasten Spår, som snabbt blev en av de mest tongivande i etern med ca 300 000 lyssnare. De Aderton är Anton Bergs debutroman.