Författarbesök av Arne Norlin om “Europas försvunna kungahus”
  • 16 april kl 00:00-00:00

Välkommen på författarkväll med Arne Norlin! Den 16 april kl 18 kommer han till oss och berättar om senaste boken Europas försvunna kungahus. Är du nyfiken på varför det bara finns sju kungadömen kvar när Europas kungahus en gång blomstrade? Eller vill du veta mer om regenternas extraordinära liv och leverne? Då är det här en kväll du inte får missa!

Boken finns till extrafint pris kvällen till ära, så kom och passa på att få den signerad.

Varmt välkomna!

Mer om Europas försvunna kungahus och om Arne Norlin

En gång hade nästan alla länder i Europa en kung, kejsare eller tsar. Men för drygt hundra år sedan blev de allt färre, i följderna av krig, uppror och revolutioner. Napoleon III i Frankrike, Nikolaj II i Ryssland, Vilhelm II i Tyskland … fram till Konstantin II i Grekland 1974.

I dag finns bara sju kungadömen kvar. Men hur gick det till när kungarna förlorade sina kronor och vad hände sedan?

Europas försvunna kungahus är en underhållande resa genom vår moderna historia. Här ryms det större perspektivet så väl som mindre kända episoder ur regenternas extraordinära liv.

Vi får också träffa flera av ättlingarna till de avsatta regenterna, bland andra den charmerande Simeon av Bulgarien, Karl von Habsburg, sonson till den siste österrikiske kejsaren och unge Leka Zogu, barnbarn till Albaniens kung Zog.

Boken ges ut av Lind&co

Arne Norlin (f. 1947) är journalist och författare. Han har ett förflutet som reporter på Aftonbladet och är kanske mest känd för sina uppskattade barn- och ungdomsböcker. Men han har också utkommit med rosade fackböcker för vuxna.