Författarsamtal med Dr Lindsey Fitzharris om boken “Konsten att skära i kroppar”
  • 24 april kl 00:00-00:00

Den 24 april kl 18 får vi celebert besök! Då kommer Dr Lindsey Fitzharris och berättar om sin bok Konsten att skära i kropparVarmt välkommen till en kväll med gastkramande berättelser – kom och låt dig fyllas av lika delar fascination som rysningar.

Nyfiken på mer? Missa inte Fitzharris egen youtube-kanal »Under the knife« och se bokens trailer här.

Mer om Konsten att skära i kroppar och Lindsey Fitzharris

Den som hade oturen att hamna under kniven i det viktorianska London hade alla skäl att oroa sig. Kirurgin liknade mest ren slakt. Överlevde man själva operationen var risken stor att smittas av sjukhusfeber den mystiska sjukdom som härjade på Europas alla uppvak.  

Men en läkare skulle förvandla kirurgin från ett chansartat blodbad till en modern vetenskap där patienterna faktiskt botades och överlevde.  

Joseph Lister var övertygad om att något som kallades bakterier orsakade de dödliga infektionerna och att de kunde stoppas genom att sterilisera sår och instrument. 

Gastkramande och otäckt detaljerat berättar Fitzharris om hur Lister trotsade samtida kolleger och konventioner och förde oss in i den moderna tiden.   

Lindsey Fitzharris är fil.dr i medicinhistoria och har den populära YouTubekanalen »Under the knife«. Att skära i kroppar är hennes debut, och har hyllats i brittisk och amerikansk press.