Författarsamtal med Nina Wähä & Karin Smirnoff
  • 16 maj kl 00:00-00:00

Den 16 maj kl 18.00 får vi besök av Nina Wähä och Karin Smirnoff, två nya litterära stjärnor. Hör ett samtal om den norrländska berättelsen: exotisk och välbekant.

Varför är hela landets läsare så fascinerade av de norrländska miljöerna och karaktärerna? Finns det ett speciellt norrländskt berättande, och vad är det i så fall? Bygger det kanske mer på ett muntligt berättande? Vad kännetecknar en norrländsk romankaraktär? Och när riskerar vi att spä på fördomar om Norrland och dess invånare?

Karin Smirnoff och Nina Wähä är författare som båda skildrar ett hemvändande till små samhällen i norra Sverige och Finland, med både trasiga familjeförhållanden och mörka hemligheter i bagaget. Möt dem i ett samtal den 16 maj kl. 18 i Gamla stans bokhandel.

Karin Smirnoff debuterade hösten 2018 med Jag for ner till bror. Boken hade funnits ute i två veckor när den nominerades till Augustpriset i den skönlitterära klassen. Nu kommer uppföljaren, Vi for upp med mor.

Nina Wähä debuterade 2007 med romanen S som i syster. Nu är hon aktuell med det kritikerhyllade och galet skruvade familjeeposet Testamente. En berättelse som slingrar sig genom en myllrande familj i Tornedalen.