I symbios med maskinerna – så förändras vi av den artificiella intelligensen
  • 24 november kl 07:30-09:00, Studio SN7

Aldrig tidigare har vi skapat något som verkligen kan lära känna oss, härma oss och överlista oss med sin intelligens. Aldrig tidigare har vi heller byggt en teknik som kan appliceras inom alla områden där vi använder vårt eget tänkande. Nu kan du designa produkter på nolltid, ta fram strategier med en knapptryckning och låta allt smartare AI-assistenter lotsa dig och dina medarbetare till de bästa besluten.

Det senaste året har AI gjort sitt intåg i våra liv, privat och professionellt. När den artificiella intelligensen närmar sig – och i många fall övertrumfar – den mänskliga reformeras våra samhällen, företag och organisationer i grunden. Hur kommer synen på oss själva och det värde vi kan addera att förändras i takt med att artificiella intelligenta system blir allt mer sofistikerade?

Sara Öhrvall är en av Sveriges främsta experter på digital utveckling och har länge drivit frågor om digitalisering, innovation och affärsutveckling i svenskt näringsliv. Hon har haft ledningspositioner på bland annat Volvo, Bonnier, SEB och Axel Johnson och sitter i flera styrelser, bland annat Investor och SNS. Hon är en efterfrågad föreläsare och författare till boken  “Ditt framtida jag – hur ny teknik revolutionerar människan och gör oss starkare, smartare och vänligare”.

I denna frukostföreläsning vänder hon blicken mot en ny verklighet och ett nytt arbetsliv. Sara visar hur företag och organisationer förändras än en gång,  ännu snabbare och mer radikalt med intåget av AI.  Och hur vi kommer att få ompröva vad det innebär att vara människa i samspelet med de hyperintelligenta maskinerna.

Det här får du med dig:

Morning Talks by Volante är en serie frukostföreläsningar om de viktigaste ämnena just nu, med några av Sveriges mest intressanta berättare och talare. Föreläsningsserien är öppen för dig som anlitar talare professionellt samt press och media. Vi bjuder på frukostmacka och kaffe.

Det är kostnadsfritt att delta, men vi tillämpar en no show-avgift 500 kr vid utebliven närvaro.