Internationellt författarbesök: Maggie O’Farrell
  • 18 januari kl 17:00-18:00, Gamla Stans Bokhandel

Onsdag 18 januari kl. 17.00 Samtalet sker på engelska

Maggie O’Farrell berättar om sin nya roman Lucrezias porträtt. Det är en uppslukande historisk roman om en ung kvinna kamp för överlevnad.

Florens, 1550-tal. Lucrezia de Medici, en av storhertigens döttrar, är nöjd med sin tillbakadragna tillvaro i palatset. Hon smyger runt i husets hemliga gångar och tecknar och fantiserar flitigt. Men när en av hennes äldre systrar oväntat dör hamnar Lucrezia plötsligt i rampljuset – hon blir tvungen att gifta sig i systerns ställe.

Lucrezia kastas in i en förvirrande och ovälkomnande värld där hon inte får något grepp om vem hennes nyblivne make egentligen är. När hon sitter modell för ett porträtt blir en sak oroväckande tydlig: det är hennes ansvar att se till att det finns en arvinge som kan säkra familjens framtid vid makten.
Lika dramatiskt och fartfyllt som i Hamnet målar Maggie O’Farrell upp en kristallklar bild av renässansens Italien, och porträtterar en stark, ung kvinnas kamp för sin egen överlevnad.

Maggie O’Farrell är den kritikerrosade författaren bakom bästsäljare som Hamnet, Ett hjärtslag från döden och Sommaren utan regn. Lucrezias porträtt är hennes tionde roman, och den efterlängtade återkomsten efter succén med den historiska romanen Hamnet, som bland annat vann Women’s Prize for Fiction.

Efter samtalet blir det boksignering!

Foto: Murdo Macleod