Kejsaren är naken LIVE: Skifta skinn – om främlingskap, kultur och rasism
  • 6 september kl 18:00-20:00, Stora Nygatan 7
Tonläget och retoriken i den offentliga debatten har blivit allt hårdare. Vad säger det om oss och om vårt samhälle? Vad kan man göra åt den ökande polariseringen? Hur kan vi öka förståelsen och acceptansen för olikhet? Hur skiljer vi på rasism och fördomar?
Vi talar med författaren och frilansjournalisten Thomas Petersson som är aktuell med essäboken Skifta skinn (Bokförlaget Atlas). Thomas Petersson är verksam som lektor vid Mälardalens universitet och har tidigare skrivit tre böcker om Västpapua samt en doktorsavhandling i journalistik. Samtalet börjar 18.00, med efterföljande mingel. Biljettpris 80 kr, då ingår dryck.
Övrigt program:
12 oktober
Lena Andersson, Koryféerna. En konspirationsroman (Polaris)
26 oktober
Therese Bohman, Andromeda (Norstedts)
16 november
Åsa Moberg, Har vi råd med männen & andra texter
Kultur- och samhällspodden Kejsaren är naken kommer under hösten 2022 att flytta in på Stora Nygatan 7 i ett samarbete där det litterära samtalet står i fokus. Det kommer att bjudas på författarsamtal inför livepublik som avslutas med mingel, fortsatta samtal och förhoppningsvis nya bekantskaper!
Efter liveinspelningen fortsätter samtalet för dem som vill i mingelformat. Det kommer finnas möjlighet att köpa författarnas nyutkomna böcker till specialpris under kvällen.