Ledarskap i AI-tider – så skapar vi hållbart välmående (för människor och vår planet)
  • 10 november kl 07:30-09:00, Studio SN7

Det enda vi kan vara säkra på är att saker förändras. Med AI:s intåg i samhället och på våra arbetsplatser förändras allt nu ännu snabbare. Den stora frågan förblir vad vi ska använda tekniken till för att göra det bättre för människor.

Johan A Eriksson, är en av Sveriges mest erfarna digitaliseringsledare. Under denna frukostföreläsning beskriver han vad AI:s intåg betyder för ledare och varför allt fortsatt handlar om innovation, lärande och att säkerställa hållbart välmående. Med tydliga exempel visar han hur vi med relativt enkla medel kan åstadkomma stor förändring snabbt om kraften riktas rätt. Du kommer att lämna frukostföreläsningen med ett första utkast på en “AI Learning Agenda” som steg för steg hjälper till att konkretisera hajpen.

Det här får du med dig:


Johan A. Eriksson
är ingenjör från KTH, expert på digitalisering och investerare inom tech. Sedan många år arbetar han för Google, där han leder specialisterna inom digitalisering, samt håller i Googles utbildningar för vd-grupper och styrelseledamöter. Johan är också en mycket uppskattad talare och föredragshållare. 2019 kom han ut med ljudboken “Självstyra – fem principer för snabb förändring och livslångt lärande” (Volante) om vikten av att leva medvetet för att tillsammans skapa en bättre värld snabbare.

Morning Talks by Volante är en serie frukostföreläsningar om de viktigaste ämnena just nu, med några av Sveriges mest intressanta berättare och talare. Föreläsningsserien är öppen för dig som anlitar talare professionellt samt press och media. Vi bjuder på frukostmacka och kaffe.
Det är kostnadsfritt att delta, men vi tillämpar en no show-avgift 500 kr vid utebliven närvaro.