Lilly Förlag besöker oss och pratar böcker utomhus
  • 17 juli kl 00:00-00:00

Lördagen 17 juli kl.12.00 – 15.00

Lilly förlag besöker oss och presenterar sin utgivning. Poesiuppläsning utlovas.

Välkommen till Lilly Förlag som startades i maj 2020. Liljekonvaljen (Lily på engelska) har givit inspiration till förlagets namn. Den lilla väldoftande blomman symboliserar kärlek, ödmjukhet och att lyckan återvänder.

Malin Tyberg är poet, författare och skolledare. Från början var skrivandet nödvändigt för att klara dagen, senare ett sätt att uttrycka kreativiteten. Hon skriver gärna om aktuella händelser i samhället, utsatthet, livet och döden.

 

Att leva mellan handlar om när närstående tärs av psykisk ohälsa som leder till missbruk. När mamma snart ska dö i cancer. Vilka tankar kommer då? Dikter från barnet som stod bredvid och blev kvar. Om att leva mellan det friska och det sjuka och att klara sig igenom trots allt. Malin var 8 år när pappan dog i cancer och 19 år då mamman dog i samma sjukdom.

 

Hon skriver även prosa och debuterar som romanförfattare i år med Nollad. En berättelse om att stå bredvid missbruket, växa upp och bli sin egen, det medberoende barnets röst. Malin har lång erfarenhet av att möta barn och unga, som förskollärare, pedagogisk ledare och skolledare. Erfarenheter hon har tagit med sig vid skrivandet av Nollad. Boken är en autofiktiv roman med inslag av fakta, inspirerad av författarens egen uppväxt. Bär någon ansvar för ett missbruk?

Ett av projekten under 2020 var medverkan i den självbiografiska antologin När mammor dör där 31 kända och okända kvinnor berättar hur det var när de förlorade sina mammor genom suicid, sjukdom, olycka eller ålder.

Varmt välkomna,