Minnesteatern – Stockholmsrelease
  • 1 december kl 17:00-18:30, Science Fiction-bokhandeln, Västerlånggatan 48 i Stockholm

Karin Tidbeck besöker Science Fiction-bokhandeln i Stockholm. Evenemanget bjuder på samtal följt av signering av boken Minnesteatern. Välkomna!

Karin Tidbeck är litteratursveriges hemligaste exportsuccé. Hens författarskap rör sig främst i genrerna fantasy och science fiction, och under åren har läsare fått ta del av såväl noveller som romaner. Under sin karriär har Tidbeck bland annat hyllats av den ikoniska författaren Ursula K. Le Guin. Debuten i den engelskspråkiga världen kom 2012 med novellsamlingen Jagannath. Den 24 november släpps boken Minnesteatern, en svensk översättning av Tidbecks hyllade roman The Memory Theater.
OM MINNESTEATERN
Det finns en värld vid sidan av vår egen. För härskarklassen är Trädgården ett dekadent paradis där tiden står stilla och festen aldrig tar slut. För barnen, deras tjänare och slavar, är det en utdragen skärseld där lek blir tortyr och ingen annan än de utvalda får överleva och bli gammal. Minnesteatern är en mörk saga som utspelar sig bortom tid och rum. Den är den första romanen på svenska på ett decennium för Karin Tidbeck, en av våra internationellt mest uppmärksammade författare.