Ouissem Belgacem om boken Farväl till skammen
  • 25 november kl 12:00-13:00, Stora Nygatan 7
Ouissem Belgacem – Farväl till skammen 
 
Evenemanget är gratis men kräver föranmälan. Anmäl dig här
b
Ouissem Belagacem lärde sig spela fotboll på gatan mellan hyreslängorna i Beisson. Tack vare sporten kunde han lämna sin fattiga uppväxt bakom sig och vinna respekt som spelare på hög nivå. Men han dolde länge sin sexualitet och till slut tvingade homofobin honom att överge en framgångsrik karriär.

I Farväl till skammen gör Ouissem Belgacem upp med den homofobi, rasism och sexism som fotbollen ännu brottas med. Det är en stark berättelse om  manlighetsideal, våld och utsatthet. Men också om modet att förändra.

Christoffer Smitz Nilsson har spelat fotboll hela sitt liv och kom ut inför sitt lag år 2006. Idag är han tränare i Stockholm All Stripes och föreläser om hur idrotten kan bli mer inkluderande.

Nu möts de båda i ett viktigt och angeläget samtal modererat av Pekka Heino.Ouissem Belgacem (f. 1988) spelade flera år för Toulouse FC och är idag entreprenör. Boken är skriven med Éléonore Gurrey.
Christoffer Smitz Nilsson (f. 1981) tränare för Stockholm All Stripes, föreläsare och fotbollsspelare som kom ut för sitt dåvarande lag 2006.
Boken Farväl till skammen utges av Verbal förlag, med översättningsstöd från Institut francais de suède.

Välkommen!
Arrangör: Verbal Förlag