OBS! Datum kommer ändras! Samtal & signering: Mattias Beijmo & Martin Gelin
  • 24 november kl 00:00-00:00

Möt författarna till två av höstens viktigaste reportageböcker:

Martin Gelin har arbetat som journalist i USA sedan 2001 och är bland annat Dagens Nyheters New York-korrespondent. Han har tidigare skrivit flera prisbelönta reportageböcker och är tillsammans med Karin Olsson nominerad till Augustpriset för boken Internet är trasigt (Natur & Kultur)Mattias Beijmo är författare aktuell med boken De kan inte stoppa oss (Volante). Han arbetar även med strategi och analys för icke-vinstdrivande organisationer i Sverige och utomlands. Mattias har tidigare givit ut boken Båt 370 tillsammans med Annah Björk, och arbetat aktivt med flyktingars situation i Medelhavsområdet.

Om: Internet är trasigt

Silicon Valleys drömmande visionärer skulle rädda demokratin och frälsa världen, men istället har deras uppfinningar banat väg för en antidemokratisk revolution som nu tycks hota hela vår mänskliga civilisation. Vad var det som gick så fel?

“en rasande dokumentation av demokratins kris och nätets roll i den. En stridsskrift med strålkastarljuset på Silicon Valley.” Aftonbladet 

Om: De kan inte stoppa oss

En thriller direkt ur verkligheten där europeiska företag förser en diktator med elektronisk övervakningsutrustning i syfte att spåra upp och eliminera motståndare. Tekniken som möjliggör är ägd av svenskt bolag. Kommer den tillåtas här?

Det är en omskakande, upplysande och avslöjande bok om ”ny svensk vapenexport” och miljardaffärer med Syrien. Och förstås om internet som tveeggat svärd; demokratimotor eller diktaturers övervakningsdröm.”
BTJ

När: Vi behöver flytta på detta samtal och undersöker ny tid alternativt nytt datum.