Signering utomhus av boken Thielska Galleriet med Patrik Steorn & Sophie Allgårdh
  • 28 maj kl 00:00-00:00

Fredagen 28 maj kl.14.00 – 15.30

Thielska Galleriet. Konsten – Huset – Tiden

 

Möt konstvetaren Patrik Steorn och intendenten Sophie Allgårdh och få ett exklusivt signerat exemplar av boken. Thielska Galleriet. Konsten – Huset – Tiden

 

Thielska Galleriet – ett enastående kulturarv inom flera områden när det gäller konstvetenskap, arkitektur- och trädgårdshistoria, och inte minst ledande kulturpersonligheters livsöden och tidsandan vid förra sekelskiftet. Boken om Thielska Galleriet ger läsaren en riktig djupdykning i den dynamiska tiden vid sekelskiftet 1900 i Sverige och Europa.

 

 

TV-aktuelle Patrik Steorn, konstvetare, tidigare chef för Thielska Galleriet och nu museichef för Göteborgs konstmuseum.  Patrik skrev inledningen som handlar om Ernest Thiels intressanta och turbulenta liv.

 

Sophie Allgårdh är intendent på Thielska Galleriet och författare till flera böcker om

modern och samtida konst. Hon står bakom ett kapitel som handlar om hur Thielska gick från att vara ett privatpalats till att bli ett offentligt museum. Detta bevakades rätt noggrant i medierna.

 

 

Ett perfekt presenttips – lagom till Morsdag! Hinner du inte besöka butiken så hör av dig med din önskehälsning och så ordnar vi detta. info@gamlastansbokhandel.se