Vi vantrivs i den digitala kulturen
  • 15 juni kl 18:00-19:00, Stora Nygatan 7

Forum med Saga och Myrna LIVE på SN7

Smekmånadsfasen av nyförälskat scrollande är till ända och allt fler framhäver nu skärmtidens baksidor. Ett överflöd av självhjälpsböcker och populärvetenskapliga teorier uppmanar oss att logga ut för gott. Elon Musks twitterköp leder till följarflykt, Tiktok bannas från arbetsplatser av säkerhetsskäl och Metas aktier störtdyker. Hashtags och appar som Bereal och Mastodon vill motverka vårt destruktiva internetbruk. Men är ett konstruktivt förhållande till sociala medier ens möjligt eller är en exitstrategi den enda vägen framåt?

Saga och Myrna ligger bakom den uppmärksammade litteraturpodden “Forum” och har ett specialintresse av våra digitala liv. I vår intar de SN7:s scen för att med hjälp av tre experter från olika bakgrunder undersöka hur vi ska leva med sociala medier. I det tredje och sista samtalet för säsongen medverkar konstnären Arvida Byström. Byström har i över tio års tid genom fotokonst, installationer, antologier och sina sociala medier-plattformar utforskat frågor relaterade till kroppslighet, femininet och självframställning.

Saga Cavallin är kulturskribent och författare, och skriver oftast i DN kultur.

Myrna Lorentzson har skrivit för Nöjesguiden, Expressen och Arbetet, och är en flitig sociala medier-användare med stor följarskara.